Iványi Rudolf

2010-ben, az első Főzdefeszttel csöppentem bele a kisüzemi sörök világába, akkor még csak lelkes fogyasztóként.

Az évek alatt rengeteg sörújdonságot kóstoltam meg, a sörök ízgazdagsága, sokszínűsége pedig egyre inkább magával ragadott. 2018-ban aztán egy lelkes barátommal lefőztük az első házi sörünket a konyhában, melyet újabb és újabb főzetek követtek.

A kapott visszajelzések alapján elhatároztam, hogy komolyabban fogok foglalkozni a sörökkel, így sörfőző képesítést szereztem, majd 2020 végén Martinás Dávid barátommal és feleségével, Zsuzskával megalapítottuk saját gerillafőzdénket, a SIMA brewingot.

Mára már több mint 150 főzeten vagyok túl, 2022 óta pedig vezetett sörkóstolókat, sörfőző kurzusokat is rendszeresen tartok.

Martinás Dávid

A sörre igazából a társadalmilag elfogadott korhatár aljától igen nagy rajongással tekintek.

A magyar nagyüzemi kínálat lelkes kortyolását az első Főzdefeszt varázsa és egy fél éves belgiumi tartózkodás szakította meg a 2010-es évek elején. Az itt megismert, addigi ízektől gyökeresen eltérő élmények arra sarkalltak, hogy a szárnyait bontogató magyar kisüzem és a könnyen elérhető extrábbnak számító import sörök habjaiba vessem magam. Ez sokáig bármiféle szakértelem és a megértés igénye nélkül zajlott, finom sörök, kellemes esték, zéró megfejtés.

A házi sörfőzést egy ideig a partvonalról szemléltem Rudi barátom egyre finomabb házi főzeteit kortyolva, majd hagytam magam belerántani a dologba. Elkezdtem én is söröket főzni otthon, kísérletezni, és egyre több mindent kóstolni.

Mivel a tökéletes pillanat illúziója sosem hatott meg, 2020-ban a pandémia kellős közepén hárman megalapítottuk a SIMA brewingot, a saját gerilla sörfőzdénket. Mára közel 30-féle sört főztünk le az ország több mint 5 sörfőzdéjében, kollaboráltunk, nevettünk és töprengtünk, újabban pedig a BpBeerLab keretein belül is vígan magyarázok a sörről. A szenvedély töretlen, tudást, tapasztalatot átadni mindig öröm, ugyanakkor szüntelen tanulás is ez az egész.