Craft Head Brewpub & Bistro - 1088 Budapest, Rákóczi út 29.

Házi sörfőző workshopjaink és sörkóstoló esteink helyszíneit bemutató cikksorozatunk első részében a Craft Head Brewpub & Bistro-ba kalauzolunk el benneteket. 

A Rákóczi út 29. alatt, a Blahától, vagy az Astoriától csupán pár perc sétára található impozáns craft-kocsma nem csak azért az egyik kedvenc sörös-gasztrohelyünk, mert itt tartottuk gerilla sörfőzdénk, a SIMA brewing első hivatalos csapfoglalós sörpremierjét és sörvacsoráját, és azóta rendszeresen elérhetőek itt aktuális söreink, vagy azért, mert júliusban a mi maracujás gose-nkat, a Yellow Mellow-t választották a hónap sörének a srácok. 

Sokkal inkább azért, mert gazdag és változatos csapolt sör kínálatuk mellé kiváló ételeket, igazi sör-gasztro specialitásokat is fogyaszthatunk. 

Másik nagy kedvencünk itt a kocsma csücskében helyet kapó hangulatos bottle shop is, ahol kiváló hazai és híres külföldi főzdék dobozos és üveges sörei is széles választékban megtalálhatóak.

Így hát nem volt kérdés, hogy sörkóstoló estjeink és sörfőző workshopjaink egyik oszlopos helyszíneként a Craft Head-re esett a választásunk. De ki más is mutathatná be jobban helyszínünket, mint az egyik tulajdonos, Papliczky Péter. Az alábbiakban egy vele készült rövid interjút olvashattok.

– Ha három szóban kellene bemutatnod a Craft Head-et, melyik három szót választanád?

– Terek, ízek, hangulatok. 

– Milyen aktuális újdonságok vannak most nálatok, gondolok itt sörökre, vagy új ételekre, szezonális ajánlatokra stb.

– Sörök terén próbálunk a közönség kedvencek mellett új lengyel, baszk és természetesen magyar kisüzemi főzeteket bemutatni. A konyha egy könnyed pub food vonalat visz, ami remekül megy bármelyik italhoz. Idei nagy sláger nálunk pedig az alkoholmentes koktélok, kiemeltképp a gin tonik. 

– Neked személyesen melyik a kedvenc ételed az étlapról?

– Csirkeszárny és a pulled pork szendvicsünk. 

– Melyik most az aktuális kedvenc – hazai vagy külföldi – söröd, amit minden sörkedvelőnek jó szívvel ajánlasz?

– Hazai főzdék közül a Horizont, Ugar, Sima és Tacet söröket kedvelem. Külföldről pedig a Maltgarden lengyel vándorfőző csapat a favorit.

– Mi már gerilla sörfőzdénk, a SIMA brewing indulásakor is fontosnak tartottuk a hazai sörkultúra fejlesztését, népszerűsítését. A BpBeerLab életre hívásával pedig egyik nem titkolt célunk volt, hogy edukatív jellegű rendezvényeinkkel hozzájáruljunk ahhoz, hogy a minőségi sör méltó helyet kapjon a gasztronómiában, és minél több ember megismerjen új sörtípusokat; felismerje, hogy a sör igazán izgalmas ital és legalább olyan jó kísérő lehet egy-egy étel mellé, mint a bor. Te hogyan látod a hazai sörgasztronómia fejlődését? 

– Számunkra is fontos az edukáció mert mi is hiszünk abban, hogy a sör egy végtelenül izgalmas dolog, amit érdemes felfedezni. Pont ezért a konyhán szívesen dolgoznak sörrel a srácok, de természetesen nem akarjuk ezt túlzásba vinni, csak ott használjuk, ahol kell. Felszolgálóink, pultosaink pedig folyamatosan képzik magukat a témában.